Hete Bliksem
 
 
Auteur:
Type: Stamppot
Keuken: Hollands
Tijd: 1 uur
Ingredienten
  • 2,5 kg aardappelen
  • 1,0 kg zure appelen
  • 750 gram zoete appelen
  • 4 middelgrote uien of 2 grote uien
  • 3 deciliter water
  • 100 gram boter
  • zout
Bereidingswijze
  1. Als je de hete bliksem gaat maken dan begin je met het schillen van de aardappelen. Deze ga je in blokjes snijden en vervolgens was je deze onder het koude water.
  2. Verder doe je de aardappelen dan in een grote pan en deze zet je helemaal onder het water en dan zet je hem even weg.
  3. Dan schil je de appels en je haalt de klokhuizen er uit. Dan snijd je de appels ook in blokjes net zoals je bij de aardappelen hebt gedaan.
  4. Vervolgens neem je de appels en de uien en deze voeg je toe bij de aardappelen.
  5. Dan laat je het geheel in het water staan en doe je er wat zout bij.
  6. Je zet de pan op het kooktoestel en je laat het geheel 20 tot 30 minuten koken. Zijn de aardappelen gaar dan giet je het water af en ga je de hete bliksem goed stampen met een stamper.
  7. Je moet het vocht dat overblijft na het afgieten wel opvangen. Vervolgens neem je de boter en deze voeg je toe aan het kookvocht. Deze meng je dan door de stamppot heen.
Recipe by Hete Bliksem Recept at https://www.hete-bliksem.nl/